Eläimet

Maatila Peltokukka kasvattaa lehmiä ja sonneja itseuudistuvalla periaatteella. Karjaeläinten määrä vaihtelee vuoden aikojen mukaan, poikivia emolehmiä tilalla on noin 30-40 vuosittain. Niiden lisäksi tilalta löytyy myös koira, kaneja sekä kissoja. Kissoista neljä on tilan omia kasvatteja: Kita, Vilja, Kaunis ja Paavo.

Jepsu
Jepsu
Vilja
Vilja
Pupu
Pupu

Karjaeläinten nimeäminen

Maatila Peltokukan jokainen lehmä saa syntyessään yksilöllisen nimen, jonka alkukirjain määräytyy syntymävuoden mukaan. Lisäksi pyrimme liittämään emon ja vasikan nimet yhteiseen aiheeseen: esimerkiksi Sokerin vasikasta tuli Hunaja vuonna 2010. Virallisesti nimen eteen lisätään vielä maatilan nimi, esim. Peltokukan Hunaja.

Poikimakausi

Vuoden 2018 poikimakausi on käynnissä. Alta voit seurata poikimakauden etenemistä ja uusien vasikoiden sukupuolijakaumaa. Vuoden tavoitteena on 30 poikinutta emoa. Tähän mennessä on syntynyt 32 vasikkaa. Nauta synnyttää yleensä yhden vasikan, mutta myös kaksoset ovat mahdollisia. Tänä vuonna on syntynyt 3 kappaletta kaksosia.

emoista 97% poikinut
vasikoista 34% lehmiä

Viimeisimmät vasikat

Alla on listattu enintään kolme viimeisintä tilalle syntynyttä vasikkaa nuorimmasta vanhimpaan. Lisätietoja tulokkaista saat klikkaamalla nimeä. Kaikki vasikat on listattu oheisessa nautalistassa.

P. Jaffa > P. Pepsi
  • Lehmä
  • syntyi 2018-04-24

Maatilan naudat

Alla on listattu Maatila Peltokukan tämänhetkiset naudat ryhmittäin. Nautoja on yhteensä 68 kappaletta.

Lehmät

30 kpl

Siitossonnit

2 kpl

Hiehot

4 kpl

Lehmävasikat

11 kpl

Sonnivasikat

21 kpl