Eläimet

Maatila Peltokukka kasvattaa lehmiä ja sonneja itseuudistuvalla periaatteella. Karjaeläinten määrä vaihtelee vuoden aikojen mukaan, poikivia emolehmiä tilalla on noin 30-40 vuosittain. Niiden lisäksi tilalta löytyy myös kaneja sekä kissoja. Kissoista neljä on tilan omia kasvatteja: Kita, Vilja, Kaunis ja Paavo.

Kita
Kita
Pupu
Pupu
Vilja
Vilja

Karjaeläinten nimeäminen

Maatila Peltokukan jokainen lehmä saa syntyessään yksilöllisen nimen, jonka alkukirjain määräytyy syntymävuoden mukaan. Lisäksi pyrimme liittämään emon ja vasikan nimet yhteiseen aiheeseen: esimerkiksi Sokerin vasikasta tuli Hunaja vuonna 2010. Virallisesti nimen eteen lisätään vielä maatilan nimi, esim. Peltokukan Hunaja.

Maatilan naudat

Alla on listattu Maatila Peltokukan tämänhetkiset naudat ryhmittäin. Nautoja on yhteensä 87 kappaletta.

Sonnit

18 kpl

Lehmät

34 kpl

Siitossonnit

2 kpl

Hiehot

7 kpl

Lehmävasikat

10 kpl

Sonnivasikat

16 kpl

Poikimakausi

Vuoden 2020 poikimakausi on käynnissä. Alta voit seurata poikimakauden etenemistä ja uusien vasikoiden sukupuolijakaumaa. Vuoden tavoitteena on 34 poikinutta emoa. Tähän mennessä on syntynyt 26 vasikkaa. Nauta poikii yleensä yhden vasikan, mutta myös kaksoset ovat mahdollisia. Tänä vuonna on syntynyt 1 kappaletta kaksosia.

emoista 74% poikinut
vasikoista 38% lehmiä

Viimeisimmät vasikat

Alla on listattu enintään kolme viimeisintä tilalle syntynyttä vasikkaa nuorimmasta vanhimpaan. Lisätietoja tulokkaista saat klikkaamalla nimeä. Kaikki vasikat on listattu oheisessa nautalistassa.

CH
'20
Syntymapaivä 2020-04-07
Sukupuoli Sonni (♂)
Emo Agentti
CH
'20
Syntymapaivä 2020-04-05
Sukupuoli Sonni (♂)
CH
'20
Syntymapaivä 2020-04-05
Sukupuoli Sonni (♂)
Emo Varas